Kanaler för marknadsföring

Vilka kanaler du väljer att marknadsföra i är direkt kopplat till var din(a) målgrupp(er) befinner sig, deras handlingsmönster och mediavanor. Konsumtionsvanor av medier online kan förändras snabbt så det gäller att ha aktuell och uppdaterad kunskap om målgruppen/målgrupperna. Varje år publicerar Internetstiftelsen i Sverige (IIS) statistik om svenskarnas internetvanor i rapporten Svenskarna och internet. Rapporten kan ge en indikation om hur utvecklingen ser ut generellt och i olika grupper inom befolkningen.

Matcha marknadsföringskanalerna med organisationen och verksamheten

Även om många kanaler påminner om varandra så har varje kanal sin egen nisch och passar därför för olika typer av material. Vilken typ av material, längd på videoklipp, hur ofta det förväntas att du uppdaterar, osv, beror på vilken typ av mediaformat som primärt publiceras i kanalen, vilka användarna är och vilka deras förväntningar är. Vad hänger samman med vilken typ av media som är i fokus i kanalen, användarna och vad deras förväntningar är. Olika typer av media är text, bild, video och ljud.

Se till att verksamheten synkar med den specifika marknadsföringskanalens föredragna format.

Aktuella marknadsföringskanaler kan vara nyhetssajter, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, SnapChat, LinkedIn, podcast, Pinterest, bloggar, affischer, flyers, digitala tidningar och magasin, tryckta tidningar och magasin, webb-tv, etc.

Var noggrann med att göra din verksamhet synlig i sökresultaten genom att arbeta med sökmotoroptimering, SEO (Search Engine Optimization) och/eller använda tjänster som t.ex. Google My Business eller Google Ads.