Dare to Care

Dare to Care är ett utbildnings- och kommunikationskoncept som arbetar för trygga miljöer utan sexuella övergrepp i livemusikvärlden och samhället i stort. Bakom satsningen står organisationen Svensk Live och RFSU, Riksförbundet för sexuell upplysning. Under 2019–2020 drivs verksamheten med stöd av Svenska Postkodstiftelsen. Dare to Care handlar framför allt om att skapa en publikkultur som förespråkar kommunikation, ömsesidighet och samspel i sexuella relationer. I praktiken innebär det att jobba med såväl normer och värderingar som praktiskt säkerhetsarbete tillsammans med arrangörerna men också om att prata med publiken på plats.

Alla livemusikarrangörer är välkomna att vara med i Dare to Care. Dessutom finns det möjlighet för 8 festivaler att ta del av omfattande specialsatsningar inom ramarna för projektet. I sommar samarbetar vi med följande fem festivaler BrännbollsyranEksjö StadsfestLollapalooza StockholmStorsjöyran och Way Out West.

Kunskapsbanken för Dare to Care hittar du HÄR.

Pressmeddelande 2019-03-25: Brännbollsyran, Lollapalooza, Storsjöyran, Way Out West och Eksjö Stadsfest i gemensam satsning mot sexuella övergrepp och för ömsesidighet

Vill du veta mer om Dare to Care eller bli en av de utvalda festivalerna 2020, kontakta projektledare Hanna Rothelius på hanna@svensklive.se.

Dare to Care genomförs med stöd från Svenska Postkodstiftelsen.