Informationsturné om Coronaläget, krisstöd och Kulturrådets bidrag till musikarrangörer

Under början av oktober kommer Joppe och Måns att att åka runt på en informationsturné där ni får den senaste informationen om Coronaläget, hur vi har jobbat hittills, vilka prioriteringar som gjorts, vad vi tänker framåt etc.

Vi kommer också att gå igenom Kulturrådets projekt- och verksamhetsbidrag, det nya krisstödet (förutsätt att besked har kommit) samt vad ni kan tänka på när ni skriver era ansökningar. Dessutom har vi ordnat så att Kulturrådet håller ett enskilt webbinarie för Svensk Lives medlemmar den 9 oktober där ni har möjlighet att ställa frågor direkt till dem och vi kommer att finnas på plats via Zoom den 12/10 för sista minuten-frågor. Nedan finns också kortfattad info om Kulturrådets stöd till musikarrangörer.

Datum för träffar och webbinarer
(klicka på respektive ort för att anmäla er)

02/10 Malmö
06/10 Göteborg
07/10 Stockholm och Norrköping
08/10 Falun
09/10 Webbinarie med Kulturrådet för Svensk Lives medlemmar
12/10 Q & A med Svensk Live via Zoom

Kort info om bidrag till musikarrangörer
Kulturrådet har öppnat upp ansökningsperioden för bidrag till musikarrangörer inför 2021. Ansökan görs via Kulturådets onlinetjänst och sista dagen att söka är 13 oktober. Musikarrangörer som har en varierad, omfattande och kontinuerlig konsertverksamhet med professionella artister och musikgrupper kan söka bidraget. Det finns två olika bidrag, verksamhetsbidrag och projektbidrag.

Principen är att festivaler i första hand söker projektbidrag och arrangörer med löpande verksamhet söker verksamhetsbidrag. Minst 6 konserter per år ska genomföras.

Kulturrådet kommer genomföra ett allmänt webbinarie om bidragen till musikarrangörer den 2 oktober kl. 10.30 – 11.30.

Läs mer
Kulturrådet – Verksamhetsbidrag till musikarrangörer
Kulturrådet – Projektbidrag till musikarrangörer