Fördjupning

Utvärdering av samverkan mot brottslighet vid publika evenemang. Med fokus på sexuella ofredanden. – rapport skriven av Fredrik Granhag M.Sc. Kriminologi, på uppdrag av polisområde Storgöteborg.

Social Marketing through Events – rapport om hur evenemang kan bidra till beteendeförändring av Henrik Jutbring, Företagsekonomiska institutionen vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

Orange Together Roskilde Erfaringer og viden om grænser, fællesskab og frirum på Roskilde Festival 2018 – erfarenhetsrapport från en insats mot övergrepp och kränkande beteende på Roskilde Festivalen 2018 under namnet Orange Together.

Hur skapar vi en schysst publikkultur – en handlingsplan för HX – rapport av Gina Kling våren 2019.

Filmer

Alex – Ibland blir det inte helt bra. Vi vet det och vi kan alla behöva vara uppmärksamma. Det här är en kortfilm om vad som kan hända på en klubb och hur man kan hindra det från att landa i ett grövre övergrepp.En film av RFSU och Svensk Live.

 

Aktiv åskådare, Metro TV, en film om om hur du aktivt kan bidra till att minska övergrepp. Bilder från RFSU och Svensk Lives film Alex. Medverkande Pelle Ullholm, sexualupplysare RFSU Foto och redigering Simon Krona.

 

Frozen Fright – en film om vad som sker med en person som utsätts för ett sexuellt övergrepp och hur hen s.a.s. fryser till is. Något som även kan drabba den som blir vittne till ett övergrepp. Med Suzann Larsdotter, sexolog RFSU. Foto och redigering Simon Krona. Metro TV.

 

Samspelssex – en film om samspel och sex med Pelle Ullholm, sexualupplysare RFSU. Filmscener från Vill du?. Foto och redigering Simon Krona. Metro TV.

 

Samtyckeslagen – en film om samtyckeslagen som trädde i kraft 2018. Mer om lagen kan du läsa här.  Foto och redigering Simon Krona. Metro TV.

 

Vill du? CastingVill du? mer ett material om sex, gränser och kommunikation. Framtaget av RFSU med stöd från Mucf – Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Läs mer om Vill du? här.

 

Vill du? BasketkillarnaVill du? mer ett material om sex, gränser och kommunikation. Framtaget av RFSU med stöd från Mucf – Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Läs mer om Vill du? här.