Välkommen på uppstartsträff om regionalt nätverk för arrangörer av livemusik i Östergötland!

Svensk Live bjuder tillsammans med bl a Gaphals och Visit Linköping in till ett möte om hur vi kan ”Förbättra Östergötland med livemusik och förbättra för Östergötlands livemusik!”

Vi tror att det är en bra idé att koppla ihop arrangörer i Östergötland i ett nätverk och som en del av nätverket Svensk Live. Vi tror att det finns behov av en plattform för att diskutera gemensamma regionala och kommunala frågor, att det finns behov av att ha en gemensam röst regionalt för att kunna påverka kultur- och näringspolitik, att det finns potential för nya samarbeten och att livemusiken kan få en än mer framträdande och viktig roll i samhället. I allt det ligger också frågor om hållbarhet ur ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv.

Planen för träffen är att starta en organisation som agerar som ett nätverk av regionala live-arrangörer av musik som ska arbeta med att stötta och utveckla arrangemang inom genren popmusik. Vår definition av popmusik är bred och innefattar en stor variation av musikaliska uttryck, såsom pop, rock, indie, r´n´b, soul, synth, goth, hårdrock etc.

Joppe Pihlgren och Måns Katsler från Svensk Live kommer att berätta hur de har byggt upp Skånsk Live och dess verksamhet samt vad de gör och visa hur en satsning i Östergötland kan se ut.

Informationsmötet sker den 3/12 på Skylten i Linköping klockan 19:00. Vi bjuder på kaffe och fika! Svara om du kommer senast 1 december.

ANMÄL DIG HÄR!

Kontakt
Joppe Pihlgren
Verksamhetsledare, Svensk Live
joppe@svensklive.se
0708 – 76 81 60

Andreas Törnkvist
Samordnare för mötet
mea19andtor@gmail.com