Svensk Live @ Live at Heart 2023

Svensk Live bjuder alla medlemmar på delegatackreditering till Live at Heart i Örebro 30 augusti – 2 september.

Under festivalen samlar vi våra regionala nätverk och tillsammans med SOM (Sveriges oberoende musikproducenter) genomför vi ett showcase på torsdagen. Vi genomför också ett panelsamtal om regional utveckling och seminarier kring evenemangstatistik, praktiskt klimatarbete etc.

Ackreditera dig [HÄR].

Svensk Lives programpunkter:

Musiklivet i Region Örebro – hur kan det utvecklas? – Torsdag 31/8
Ett panelsamtal om förutsättningarna för alla som är engagerade inom musik och kultur i Örebro län. Heta aktörer i musiklivet både från och utifrån länet och beslutsfattare på kulturområdet medverkar i samtal om villkor, möjligheter och förutsättningar för musikaktörer, om fördelar och nackdelar med regionala musiksatsningar som BdPop, Dalapop, Westside Music, Talentcoach och Musiknod samt annat som känns centralt att lyfta fram just nu.

I panelen: Ulrika Edsmalm (Örebro Jazz & Beyond), Tobba Andersson (SOM, Zorch Productions), Sara Westerberg (Talentcoach), Torbjörn Ahlin (Kulturnämndens ordförande, Region Örebro län), Johannes Nilsson (medgrundare av Live at Heart, numera engagerad i musiklivet i Umeå). Moderator: Joppe Pihlgren (Svensk Live).

Showcase: Svensk Live och SOM – Torsdag 31/8

Siffror – ett språk som alla förstår – Fredag 1/9
Joppe Pihlgren från Svensk Live presenterar unik statistik. Det handlar om två stora och helt färska undersökningar. Efter flera års arbete så har vi nu äntligen fått fram siffror för kulturevenemang i Sverige – ”Evenemang i siffror”, Ticketmaster har tillsammans med Svensk Live också genomfört en väldigt stor enkät om hur biljettköparna tycker och tänker om framtiden och också den kommer att presenteras. Den här punkten handlar alltså om siffror som är helt avgörade för utvecklingen och förståelsen för kulturen och livemusiken.

No concerts on a dead planet! – Fredag 1/9
Den viktigaste frågan är klimatet! Vi vet det och vi pratar om att vi måste göra något. På Live at Heart sätter vi tillsammans ihop en checklista på vad man kan göra från och med i morgon. Välkomna artister och arrangörer att bidra till en workshop som gör skillnad.

Asta Bjerde, Svensk Live – Indiego, och Joppe Pihlgren, Svensk Live, leder workshopen och berättar om satsningen Greentopia och ett klimatlöfte som alla kan skriva under.

Om Live at Heart
Live at Heart är en Showcasefestival, en musikindustrikonferens och en älskad stadsfestival. Allt under samma paraply. Festivalen har sitt säte i Örebro – i det geografiska hjärtat av Sverige – Hundratals artister, musikindustridelegater, studenter och entreprenörer samlas tillsammans med tusentals övriga Live at Heartbesökare i början av september varje år. Läs mer på www.liveatheart.se