Hur länge har vi råd att arrangera kultur? – Nätverksträff på Festival of the Midnight Sun

Efter pandemin har inflationen dragit upp kostnaderna på alla delar av genomförandet av konserter. Samtidigt finns det mindre ekonomi kvar i konsertbesökarnas plånböcker. Publikens ändrade beteendemönster efter pandemin påverkar också fortfarande.

Hur ser möjligheterna ut för att kunna vara verksam som arrangör i Östergötland i framtiden?

De här frågorna, och våra olika förutsättningar, vill vi diskutera under en nätverksträff för musikarrangörer i Östergötland i samband med Festival of the Midnight Sun i Linköping. Träffen är också ett tillfälle att lära känna varandra och se hur vi tillsammans kan hjälpas åt att stärka infrastrukturen för livearrangörer i länet.

Vi ses under under festivalens förfest och AW på Skyltenområdet, fredagen den 1 september mellan kl 16 och 18. Vi bjuder på nachos och en dagsbiljett till fredagen på festivalen.

Anmäl dig [HÄR] (begränsat antal platser).

För frågor hör av er till:
Christel Valsinger – christel.valsinger@ostgotamusiken.se
Kaj Sivervik – k@almostreligious.com
Mer information om träffen finns på Musiknods hemsida.

Festival of the Midnight Sun – Festivalen som återuppstod

1970 planerades den största musikfesten i svensk historia. Med det färska minnet av Woodstock, som ägt rum året innan, fanns det stora förväntningar för den svenska festivalen som kom att hållas under midsommarhelgen, på Mantorp Park i Östergötland.

Riktigt som man tänkt blev det inte – med ca 3000 besökare av de förväntade 30.000. Floppen blev en del av varför Sverige inte såg några stora musikfestivaler igen förrän Hultsfredsfestivalen 1986. 2019 väckte vi återigen liv i Sveriges första musikfestival, och sedan 2021 ses vi centralt i Linköping den första helgen i september.

2023 är vi kanske bättre än någonsin, med drömmiga bokningar som Bob Hund och Jakob Hellman, mat och dryck från regionen och lokala utställare. Vi ses 1-2 september! [Läs mer].