Framtidsforum 2023: Kan Sverige bli världens bästa land för livemusik?

Svensk Live i samarbete med Debaser och Liveurope bjuder på en eftermiddag där vi fokuserar på två saker. Vi ställer oss frågan om ”Sverige kan bli världens bästa land för livemusik” och i så fall hur? Vi gör en europeisk utblick med hjälp av Live DMA och Liveurope och får exempel från Danmark. Vi fokuserar också på vår roll i klimatomställningen.

Pst…! Du som är i Stockholm redan 14 december; Debaser bjuder in till förfest kl. 19.00 med nordiskt tema, Nordic Night (gratis för Framtidsforums deltagare).

Program

Plats: Bio Rio
11.30-12.00 Något att äta och kaffe

12.00-12.10 Svensk Live säger hej och välkommen och rapporterar kort från det strategimöte som styrelsen haft dagen innan. Vice Styrelseordföranden Camilla Backman och verksamhetsledare Joppe Pihlgren.

12.10-12.30 Regeringen har gett Kulturrådet i uppdrag att undersöka hur vi får fler spelställen i hela landet. Uppdraget presenteras av Statssekreterare Karin Svanborg Sjövall.

12.30-12.50 Svensk Live är en del av nätverket Live DMA och chefen för det nätverket – Audrey Guerre – presenterar hur de 4 miljoner Euro som nätverket fått från EU ska fördelas. Den första ansökningsomgången kommer att presenteras och ha öppnat dagarna innan Framtidsforum och alla medlemmar i Svensk Live kan söka.

12.50-13.20 Music Venue Trust är kanske den mest framstående organisationen för livemusik i Europa (ja UK är fortfarande en del av Europa men inte EU) Clara Cullen kommer att vara på plats på Bio Rio och berätta om hur de stödjer sina medlemmar, hur de har köpt sitt första venue och hur de arbetar med rådgivning och politisk påverkan.

13.20-13.40 Vad kan vi lära av Danmark? Kulturpolitik? Sponsring? Talare är Steen Jørgensen (CEO VEGA, COB Roskilde Festivalen, VC Statens Kunstfond).

13.40 – 14.30 Grupparbete (Hur gör vi Sverige till världens bästa land för livemusik?) och summering av grupparbeten, kaffe. Efter kaffet slås vårt Framtidforum ihop med Liveurope som också är i Stockholm för sitt årsmöte. Vi får alltså chansen att mingla och lära känna kollegor från hela Europa under eftermiddagen och kvällen.

Konferensspråket ändras från svenska till engelska.

14.30 – 15.15 Panel om läget i Europa för livemusiken och vad kan vi lära av varandra och vad kan vi göra tillsammans. Paneldeltagare är bl a Elise Phamgia, General coordinator Liveurope och Micke Lindevall från Debaser. Fler paneldeltagare från Liveurope och Sverige presenteras närmare konferensen.

15.15 – 16.00 Per Olsson (Stockholm Resilience Center) som är en mycket framstående forskare inom klimat och hållbarhet ger sin bild av den transformation som vi är på väg in i och som behöver gå snabbare. Department visar sin nya modell för klimatberäkningar och är den festival som kanske kommit längst i Europa i klimatomställning. Tom Bonte VD på Ancienne Belgique berättar om bikupor, vattenrening, solpaneler och allt annat de gör för klimatet.

16.00 Mingel.

Plats: Restaurang Capricci (Debaser)
17.00 Drinkar, italiensk buffé och mingel med Liveurope

Plats: Debaser + Bar Brooklyn
19.00 Debaser Selects (Minifestival). En bred palett med 15 handplockade och just nu trendande artister spelar live:
Bla Venus Anon, Dictator Ship, Flora Summers, Xorsist , Mopiano, Menke, Ljung Yaeger, De clair. Katmando, H.Self, Teodor Wolgers, CK och fler tillkommer.

Anmälan

Anmäl dig till Framtidsforum [HÄR] (anmälan är nu stängd, kontakta Måns för att se om det finns platser kvar). Deltagarlista hittar du [HÄR].

Praktisk information

Datum och tid: Fredag 15 december med start kl 11.30.
Plats: Bio Rio (11.30 – 17.00) och Debaser (17.00 – sent) i Stockholm.
Kostnad: Framtidsforum är gratis för Svensk Lives medlemmar (resa och logi ingår inte).
Boende: För långväga gäster rekommenderar vi NOFO Hotel. Använd rabattkoden SVLIVE15 när du bokar för att få ett bättre pris.
Frågor?: Kontakta Joppe eller Måns.