Välkommen till Popkonferens i Helsingborg 7 november

Efter förra årets succé kör vi igen: Popkonferens 2023!

Den 7 november träffas vi på Röda Kvarn i Helsingborg för att diskutera ljudnivåer, stadsutveckling och andra relevanta frågor för arrangörer av popmusik. Årets tema är livemusikens plats i staden och programmet släpps löpande. Vi kan lova en dag av intressanta diskussioner och samtal.

Om Popkonferensen
Vi vill skapa en arena där arrangörer kan mötas, umgås och skapa nya samarbeten. Skånsk Live välkomnar därför dig och andra arrangörer av livemusik till Popkonferens 2023.

Popkonferensen fokuserar på att skapa nya samarbeten och du kommer få mycket tid till att prata med andra arrangörer. Årets tema är livemusikens plats i staden och vi kommer prata om livemusikens förutsättningar när städer förtätar, hur politiken kan skapa förutsättningar, kulturljudzoner etc.

Fokus ligger på samarbeten inom Skåne, men vi välkomnar alla arrangörer av populärmusik Småland, Halland och Blekinge samt Danmark som vill utforska möjligheter till samarbete.

Anmälan, tid och plats
Vi startar kl 11.00 med en lättare lunch på nyrenoverade Röda Kvarn i Helsingborg. Vid 16.30 avslutar vi på Röda Kvarn och går vidare till The Tivoli för vidare snack, mat och mingel. Anmäl dig [HÄR] senast 2 november.

Deltagare
Är du osäker på om du anmält dig? Kolla deltagarlistan [HÄR].

Program

11.00 Lättare Lunch på Röda Kvarn
Vi ses på Röda Kvarn och alla bjuds på en lättare vegetarisk lunch och minglar med varandra.

11.45 Popkonferensen startar
Dagens konferencier, Pelle Andersson, tillsammans med Måns Katsler från Skånsk Live hälsar alla välkomna och berättar kort om dagen.

12.00 Invigningstal
Andreas Kolind, ordförande Helsingborgs kulturnämnd inviger Popkonferensen.

12.15 Music is not Noise!
Joppe Pihlgren från Svensk Live samtalar med Victoria Percovich Gutierrez och Karl Landin från Centrum för studier av markanvändning (Csam) om kulturens plats i förhållande till stadsutveckling. Moderator: Pelle Andersson.

12.45 Wouldn’t it be nice!
Panelsamtal med arrangörer om goda exempel, svårigheter och behov när man skapar kulturupplevelser i stadsmiljö. Deltagare: Hasse Jönsson, The Tivoli; Andrea Correa, Plan B; Smilla Lewis, All My Friends are Stars; Urban Henriksson, Medley. Moderator: Pelle Andersson.

13.30 Wouldn’t it be nice?
Panelsamtal med politiker om kommunens roll i att det skapas evenemang i städerna, hur de ser kulturen som en viktig del av städers utveckling och hur de tillsammans med arrangörer kan få utbudet att växa och skapa levande områden samtidigt som städer behöver förtätas. Finns det goda exempel vi kan lära oss av? Deltagare: Margareta Liljedahl Eriksson (v. ordf. Kulturnämnden Helsingborg), Janne Grönholm (ordf. Kulturnämnden Malmö), Sebastian Jaktling (ordf. Kulturnämnden Lund, led. Visit Lund). Moderator: Pelle Andersson.

14.15 Paus
Kortare paus. Vi bjuder på fika.

14.45 Freedom Tour
Marita Isaksson berättar om Freedom Tour, en turnerande minifestival med oetablerade och etablerade artister/band i Danmark som besöker unika platser.

15.00 Visit Skåne
Visit Skånes nya VD Max Granström informerar om den nya organisation, hur samarbeten med arrangörer kan se ut och vad som händer framåt.

15.15 Scania Sounds
Malmö har fått en ny show case-festival, Scania Sounds. Scania Sounds vill ge skånska artister möjligheten att ta nästa steg i sin karriär genom att få visa upp sig för en publik bestående av experter och nyckelpersoner inom musikbranschen. Jonna Eve Eriksson, en av initiativtagarna, berättar om arbetet med Scania Sounds.

15.30 Paus
Kortare paus och indelning i diskussionsgrupper

15.45 Gruppdiskussioner
Gruppdiskussioner utifrån dagens programpunkter.

16.30 Återsamling i salongen
Vi samlas i salongen och sammanfattar gruppdiskussionerna och dagen.

17.00 Mingel, mat & musik på The Tivoli
Vi ses på The Tivoli för att fortsätta samtalen, äta och umgås. Felix från The Sounds underhåller bakom skivtallrikarna.

21.00 Slut på The Tivoli
Popkonferensen är slut för denna gång.

Hitta till Röda Kvarn: Röda Kvarn, Karlsgatan 7 Helsingborg.
Hitta till The Tivoli: The Tivoli, Köpenhamnskajen 1 Helsingborg.

Frågor
Har du frågor om Popkonferensen, kontakta Måns Katsler på mans@svensklive.se.

Popkonferensen arrangeras av Skånsk Live i samarbete med Helsingborgs stad och med stöd av Visit Skåne/Region Skåne.