Pressmeddelande: Livemusiken har tystnat för att rädda liv. Nu måste vi tillsammans rädda musiken!

Förbudet mot större evenemang har gjort att nästan hela svenska livemusikscenen försvunnit.

Nu samlas flera aktörer under initiativet Support Your Artist 2020 för att samla in pengar till artister, arrangörer, bokningsbolag och leverantörer.
-Livemusikscenen har tystnat för att rädda liv. Nu måste vi rädda livemusiken, säger initiativtagaren Pelle Aldestam.

Den svenska livemusikscenen slocknade över en natt när förbudet mot större evenemang infördes. Support Your Artist 2020 har kommit till för att hjälpa drabbade.

Initiativtagaren Pelle Aldestam, till vardags artistbokare i familjeföretaget Kackelstugan på Öland och vd för Only Live berättar:
-Jag fick syn på hur folk fyllde ishockeylaget Björklövens hemmaarena utan att gå, och tänkte att en liknande solidaritet finns i musikvärlden. Men vi vill ge något tillbaka som tack för hjälpen, så vi hoppas på att sälja tröjor, mössor och muggar istället för biljetter, säger Pelle Aldestam.

När den svenska musikscenen stängs ner är det många som drabbas hårt ekonomiskt. Det gäller inte enbart artister och arrangörer utan även bokare och leverantörer.

Support Your Artist 2020 är tänkt att stötta alla aktörer som är inblandade i den svenska livescenen. Musikfans kan köpa produkterna på Support Your Artists hemsida och överskottet delas sedan solidariskt mellan artisten och de olika aktörerna som är knutna till artisten. På det sättet får även arrangörer, bokningsbolag och leverantörer stöd.

Support Your Artist 2020 är ett samarbete mellan Only Live, branschorganisationen Svensk Live, de stora bokningsbolagen och biljettföretaget Nortic.
– Vi hoppas att alla som vill lyssna på svensk livemusik i framtiden är med och bidrar till att hålla branschen levande. Tillsammans kan vi ge musikscenen ett riktigt bra bidrag för att klara det här året, säger Pelle Aldestam.

Kontakt

Pelle Aldestam
Initiativtagare Support Your Artist, VD Only Live
0705 – 577 72 91
pelle@onlylive.events

Joppe Pihlgren
Verksamhetsledare Svensk Live
0708 – 76 81 60
joppe@svensklive.se