[Open] Club Day 2021 – Var del av en europeisk rörelse för klubbar och venues

Under [Open] Club Day öppnar vanligtvis Venues och klubbar över hela Europa sina dörrar samtidigt under dagtid och bjuder in människor att upptäcka vad som händer bakom kulisserna. 

2021 blir [Open] Club Day inte som vanligt, men det är viktigt att vi fortsätter att sprida livemusikens värde och styrka i att stärka banden mellan Venues, klubbar och lokalsamhället, koppla samman lokala scener över hela Europa i en solidarisk rörelse och bekräfta deras kulturella, sociala och ekonomiska betydelse.

Eftersom situationen för livemusiksektorn är mer katastrofal än någonsin, behöver vi fortsätta våra ansträngningar för att lyfta fram det enorma värdet av livemusikscener som ger våra liv, samhällen, samhällen och ekonomier.

[Open Club Day] 2021 – olika sätt att delta

Just nu är det svårt att öppna upp Venues och klubbar för att samla människor på ett och samma ställe. Därför finns det olika sätt att delta i [Open] Club Day 2021:

1. Statement – Underteckna och sprid The [Open] Club Day Statement!
Visa att du är en del av denna solidariska rörelse genom att dela The [Open] Club Day Statement på din webbplats och sociala medier. Skicka ut ett pressmeddelande och meddela dina lokala medier. Skicka ett brev till din kommun! Du kan också skriva ut uttalandet och sätta upp det på din dörr.

Efter att ha undertecknat The [Open] Club Day Statement kommer du att få en bekräftelse med kommunikationsmaterial för detta. [skriv under HÄR]

  1. 2. Go digital!
  2. Om du gillar streaming och anslutning via digitala kanaler kan du genomföra [Open] Club Day-aktiviteter i digitalt format. Filma en guidad tur genom din klubb, streama en intervju med dina medarbetare eller gör en online-diskussion med artister.

Om Open Club Day
[Open] Club Day är ett initiativ som föddes i Schweiz. Sedan 2018 samordnas det av Live DMA, ett europeiskt nätverk av levande musikföreningar som representerar över 3000 levande musikställen, klubbar och festivaler i hela Europa. [Open] Club Day är en del av Live DMAs projekt Live Style Europe med stöd från Europeiska kommissionen via programmet Creative Europe.

Länkar
www.openclubday.com
[Open] Club Day på Facebook
[Open] Club Day på Instagram