Lars Sillrén finns inte med oss längre

Det är med stor sorg (och utan att ännu riktigt begripa det) som vi igår mottog beskedet att Lars Sillréns hjärta slutat slå. Det hjärtat som slagit så många slag för oss i Svensk Live. En kär vän och kollega som alltid stod bakom oss och som det alltid gick att lita på.

Lars var en av grundarna till festivalen Storsjöyran i Östersund och har varit dess VD och på senare tid dess styrelseordförande. Förutom engagemanget i Yran så har Lars haft ett stort engagemang och arbetat med och i Svensk Live.

Få är de dagar då vi inte bollat idéer eller tagit oss an olika problem. Få är de dagar då vi inte testat argument och ifrågasatt, för att utveckla oss och verksamheten. Vi pratades vid hela tiden om högt, högre, lågt och lägre och det gjorde vi också några timmar innan han dog. Det gick alltid att luta sig mot hans axel. Det fanns alltid en glimt i ögat. Tillsammans stakade vi ut riktningen och kompletterade problem och svårigheter med humor, skratt och galenskap. Hela bygget av Svensk Live och alla de framgångar vi har haft har Lars varit inblandad i som inspiratör, strateg, motvallsperson, bollplank och genomförare. Att lägga pusslet och ställa frågorna och de frågor som följer på frågorna var ett utmärkande och typiskt drag.

Under de tio år som vi arbetat nära varandra har vi uppnått mycket som att få bort kostnaderna för polisen vid evenemang till att som nu senast se till att det kom pengar och riktade stöd till kulturen under pandemin och allt där emellan.

Vi har så mycket att tacka honom för och det första vi tänkte efter beskedet om att han inte finns med oss längre var att ringa till honom för att fråga hur vi ska förhålla oss till det? Hur ska vi göra framåt? Vem ska vi luta oss mot? Vem ska vi skvallra och utveckla idéer med? En stor förlust som inte kan ersättas men som vi kan hedra genom att ställa upp för varandra och fortsätta att försöka vara bättre än vi var igår.

Joppe Pihlgren för Svensk Live

Joppe Pihlgren
SVENSK LIVE
joppe@svensklive.se
0708 – 76 81 60