Debatt: Festivaler behövs mer än någonsin!

Läs Svensk Lives debattartikel för festivaler, vilken samtidigt är ett ifrågasättande av den snäva mediarapporteringen kring sexualbrott, i Aftonbladet.

Utdrag ur debattartikel:

Uppmärksamheten i media kring sexualbrott på musikfestivaler har drastiskt ökat under de senaste två åren, samtidigt som politiker gjort olika utspel i frågan.

Därför måste vi nu en gång för alla slå fast att problemet med sexualbrott finns överallt i samhället. För att få till en reell förändring måste strålkastarljuset riktas från festivalerna och mot förövarna – varhelst de finns. Under rubriken ”Det är inte tillfället som gör tjuven…” skriver Lisa Magnusson klokt i Dagens Nyheter 4 juli: ”Om vi ska kunna motverka sexövergrepp måste vi göra upp med våra egna vanföreställningar och lägga skulden där den hör hemma. Inte hos kvinnorna. Inte hos invandrarna. Inte hos festivalerna. Utan hos de faktiska gärningsmännen”.

Artikeln finns att läsa i sin helhet på http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/wq9Ld/arrangorerna-festivaler-behovs-mer-an-nagonsin