Region Skåne satsar på pop-arrangörer

PRESSMEDDELANDE: REGION SKÅNE SATSAR PÅ POP-ARRANGÖRER

Region Skåne har lyssnat på regionens poparrangörer och bidrar nu med pengar för att det ska finnas mer pop för fler. Ett nytt stöd till paraplyföreningen Skånsk Live kommer att göra det möjligt att genomföra fler spelningar och därmed utöka utbudet av livemusik i regionen till förmån för publiken, men också för artisterna i och med att det skapas fler arbetstillfällen. Regionen satsar enligt dagens beslut 850 000 kronor.

– Nu får vi möjligheter att göra fler spelningar och samarbeten. Vi får också möjlighet att utveckla livsscenen i Skåne och det har vi längtat efter, säger Camilla Backman som driver Garageprojektet i Hammenhög, en av de arrangörer som kommer att omfattas av det nya stödet.

Skånsk Live ska förutom att stötta arrangörerna ekonomiskt så att de kan genomföra arrangemang också fungera som ett nätverk för samarbete i regionen och över sundet.

– Med den här satsningen lägger sig Region Skåne i framkant när det gäller synen på livemusik. Att genrer inom det breda området som går under begreppet popmusik också betraktas som kultur är mycket glädjande, så är det inte överallt i Sverige, säger Joppe Pihlgren som är verksamhetsledare på Svensk Live.

För frågor och intervjuer:
Camilla Backman
Garageprojektet Hammenhög
Tel 0735 31 75 89
Info@garageprojektet.org

Joppe Pihlgren
Verksamhetsledare Svensk Live
Tel 0708 76 81 60
joppe@www.svensklive.se

Pressmeddelande Region Skåne: Region Skåne stärker livemusik i Skåne

Svensk Live är en ideell förening som samlar över 200 svenska arrangörer av festivaler och konserter m.m. under devisen: Förbättra världen med livemusik och förbättra världen för livemusik!