Coronaepidemin: Musiken tystnar – Hur drabbas livemusikens gräsrötter av Corona-epidemin?

Inställda och uppskjutna konserter skadar just nu alla som spelar och arbetar runt livemusiken på ett sätt vi aldrig upplevt tidigare. Vi vill skaffa oss en uppfattning över hur många som drabbats, hur många arbetstillfällen som försvunnit, hur många konserter som ställts in och vilka intäkter som gått förlorade. Vårt fokus ligger runt det som i breda termer kallas populärmusik.

Hjälp oss samla in data via formuläret till ett underlag som visar hur utsatt vår musikscen är.

Poängen med detta är att uppskatta de förluster och skador som uppstått. Vi vill kunna informera beslutsfattare hur situationen slår mot helheten, mot alla inblandade, och förhoppningsvis få gehör för hur små marginalerna är och har varit över tid. Vi kommer använda inskickad information som del i den helhetsbild vi sammanställer. Vi kommer alltså inte redovisa individuella svar, bara den samlade bilden. Sprid gärna musikentystnar.se till andra i samma situation.

Musiken tystnar är ett initiativ av Westside Music Sweden. Svensk Live – Unga arrangörsnätverket deltar i insamlingen av uppgifter och tar del av statistiken.

Klicka på bilden för att bidra med era uppgifter. Tack för din tid!