Skånsk Live: Välkommen till When Tomorrow Comes – ett digitalt hackaton för den nya generationens liveupplevelser!

Coronakrisen har drabbat Sveriges näringsliv och kulturskapare hårt. Många uppskattade evenemang, stadsfester och musikfestivaler har tvingats ställa in. Fysisk distansering gör samtidigt att människor, nu mer än någonsin, behöver kultur, möten och framtidstro. Det är oklart hur länge denna pandemi kommer att pågå, men två saker vet vi: 1) Ur kris föds innovation och förändring, och 2) digitala upplevelser är här för att stanna!

Med denna bakgrund har södra Sveriges ledande event- och musikorganisationer tagit beslutet att samla festivalarrangörer och upplevelseproffs med de skarpaste hjärnorna inom speldesign och digitalisering. Under ett gemensamt online-hackathon tar vi fram idéer, lösningar och prototyper som hjälper livebranschen att möta nutidens coronakris och framtidens klimatutmaningar.

Hur skapar vi interaktion och festivalstämning online? Hur kan vi tillgängliggöra fysiska evenemang digitalt? Vilken roll kan VR spela för musik- och upplevelsebranschen? Vad kan spelutvecklare och konsertarrangörer lära av varandra? Detta är några av frågorna vi utforskar under detta hackathon.

Målet är att få fram innovativa lösningar och produkter för digitala upplevelser som är redo att etableras, finansieras och exporteras – nu och i framtiden. Var med och förändra branschen i ett spännande möte mellan live och virtuellt!

Anmälan
Läs mer och anmäl dig HÄR

When Tomorrow Comes – kort info!
Vad? When Tomorrow Comes – Digitalt hackaton för nya generationens liveupplevelser
När? 1 Juli 16:00 – 19:00
Var? Virtuella Almedalen, online
Hur? Via Zoom

Vad är ett hackathon?
Ett hackathon är ett intensivt event där deltagare med olika erfarenheter paras ihop för att skapa lösningar och nya idéer för konkreta utmaningar. Deltagarna samarbetar i mindre grupper, och eventet avslutas med att samtliga presenterar sina koncept. Vid detta tillfälle kör vi 100% digitalt.


When Tomorrow Comes presenteras av Musik i Syd, Musik i Blekinge, Skånsk Live, Event in Skåne & LiveGreen